Een rustige hond die weinig blaft

Al klinkt het vrij zeldzaam een rustige hond die weinig blaft, toch zijn er zeker rassen die bijna niet blaffen. Wat is nou eigenlijk de oorzaak van het blaffen? Doen ze dat om je te irriteren of om een andere reden? Dat en meer lees je in de artikel!

Waarom blaffen honden?

Blaffen hoort van nature bij de hond. Ze gebruiken het meestal om iets duidelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld het praten met andere honden zijn, maar ook naar het baasje toe. Denk aan pijn of hoge nood voor het plassen! Een blaf kan ook op heel veel verschillende manieren klinken. Daaruit kan je als baasje meestal concluderen wat er aan de hand is. Is het puur vreugde of is er wat mis. Bij angst of stress hoor je meestal een hoge geluid wat soms bijna een piep is. Bij speels hoor je juist een zwaardere grom. Een schelle blaf is een blaf om andere honden te waarschuwen. Kom niet te dicht bij! De reden waarom honden dus blaffen is omdat ze willen communiceren.

rustige hond die weinig blaf

Deze hondenrassen blaffen nauwelijks

Er zijn hondenrassen die maar blaffen dan de andere denk hierbij aan een Beagle of Jack Russel. Tegenstelling tot honden die veel blaffen hebben wij hier een lijstje van honden die amper geluid maken:

  1. Basenji
  2. Golden Tetriever
  3. Akita
  4. Deense Dog
  5. Franse Bulldog
  6. Bloedhond

Wil je nog meer hondenrassen ontdekken die rustig zijn kun je lezen in ons artikel 12 rustige hondenrassen!

Kleine rustige hondenrassen

Naast dat honden blaffen vinden veel mensen een rustige hond ook fijn. In het artikel een kleine rustige hond 5 rassen. In het artikel wordt uitgelegd welke hondenrassen geschikt zijn voor mensen die een rustige hond willen. Een rustige hond die weinig blaft zijn er zeker te vinden!