Help een adoptiehond aan een thuis!

Denk je er aan om een hond te nemen? Neem een adoptie hond! Deze honden hebben een warm thuis nodig die jij ze kunt bieden. Help een hond die in het asiel of op straat heeft geleefd aan een veilig huis waar ze voor altijd kunnen blijven.  

help een adapotiehond aan een huis

Waarom een adoptiehond?

Een adoptiehond heeft geen makkelijk begin van zijn/haar leven gehad. Sommige honden zijn verwaarloosd of hebben überhaupt geen baasje gehad. Jij kan ze een warme plek bieden waar je maatje zich voor altijd thuis voelt. Deze honden hebben iemand nodig, en jij kunt diegene zijn!  

Hoe gaat het adopteren van een hond in zijn werk

Als je een adoptiehond een thuis wil geven, volgen er een aantal dingen. Dit gaat als volgt:  

  • Eerst vul je het intakeformulier
  • Vervolgens een telefonisch intake gesprek
  • Als dit goed verloopt, komt er een vrijwilliger op kennismakingsgesprek
  • Is het gesprek geslaagd komt de hond naar zijn nieuwe huis!

  Alle honden zijn gevaccineerd, gechipt, en gesteriliseerd of gecastreerd. Elke geadopteerde hond is in bezit van een paspoort. Het aanschaffen van een veiligheidstuigje is verplicht voor de adoptiehond.

Waar dien je rekening mee te houden

Je dient rekening te houden met dat deze honden uit het asiel komen, weinig beweegruimte hebben gehad, en hierdoor vaak verlegen of terughoudend zijn. Voedsel is ook zeer beperkt voor deze honden. Je zult deze honden dus stukje voor stukje alles leren zodat ze mee kunnen in het dagelijkse leven hier in Nederland.

Belonen adoptiehond met hondenspeelgoed

Als je adoptiehond de dingen leert die jij van hem vraagt, kun je hem belonen met hondenspeelgoed. Bijvoorbeeld als je hond zindelijk wil trainen, geef je hem een hondenspeeltje waar hij zich mee kan vermaken. Door de hond te belonen met hondenspeelgoed herkent de hond dat hij beloont wordt wanneer de hond iets leert.

Leave a Reply