12 Rustige hondenrassen

Hier vind je 12 rustige hondenrassen. Mocht je naar een rustige opzoek zijn kan je hier alvast wat kennis opdoen.

rustige-hondenrassen-goldenretriever

1. King Charles-spaniël

King Charles-spaniëls zijn vrolijke, sociale en lieve honden die makkelijk te trainen zijn. Ze misdragen zich zelden en kunnen prima alleen thuis blijven, al zitten ze liever bij hun baas op schoot. Ze kunnen speels zijn maar hebben niet veel beweging nodig. Dit zijn echte lieve honden die je bij het bekijken gelijk wil kopen.

2. Newfoundlander

Deze grote lieve honden zijn rustig en doen alles in hun eigen tempo, alsof ze geen haast hebben. Ze zijn taakgericht en doen wat hun opgedragen wordt. Puppy cursus is nog nooit zo makkelijk geweest met dit ras. Dit zijn honden snel op hun gemak zijn, en zich niet te druk maken.

3. Basset Hound

Een typische huishond, lui maar ook vreselijk lief voor zijn maatjes en baasjes. Op zijn hoede als vreemde zijn territorium betreden, maar eenmaal binnen en bekend zal de Basset Hound ook door vreemden als een trouwe huishond gezien worden.

4. Franse Buldog

De Franse Buldog is een stevige kleine hond. Het zijn echte binnenhuis honden die niet te veel mogen sporten. Het is leuk gezelschap en zijn lief tegen kinderen. Hoewel ze speelse buien kennen zijn ze meestal rustig en stil. Het zijn typische schoothonden. Deze hond past perfect tussen de rustige hondenrassen!

5. Chow Chow

Het is een rustige, dominante hond, moedig en waaks. Regen hebben zij een hekel aan. Lange wandelingen vinden zijn geweldig. In tegenstelling tot de Engelse Buldog is de Chow Chow wel in voor een dagje door het bos rennen, vliegen en wandelen.

6. Shih Tzu

Shihtzus zijn echte familie honden, buiten komen is voor hun geen must. De hele dag op de bank met de familie vinden zij fantastisch. Een trouwe hond die zich niet heel erg uitslooft in het dagelijks bestaan.

je-hond-leren-speeltjes-opruimen

Spelen met rustige hondenrassen

Er is een hele makkelijk manier om je hond snel rustig te krijgen. Voor rustige honden zijn vooral botten interessant, maar daarnaast ook kauwspeelgoed. Een drukke hond speelt het liefst met een mens en een rustige lekker met een speeltje. Je geeft ze met een hondenspeeltje de mogelijkheid om even te gaan liggen en te kauwen. Daarnaast houden over het algemeen rustige honden ook van botten. (Houd rekening met botten dat er geen kleine stukjes vanaf komen wanneer de hond gaat kauwen met het bot aangezien dat erg gevaarlijk kan zijn)

7. Engelse Buldog

De Engelse buldog is een trouwe hond. Hij maakt zich bijna nergens druk om, voor een dagje in het bos hoef je hem niet wakker te maken. Wel is de Engelse Buldog redelijk aanhankelijk bij de baas. Blijer kan je hem niet maken dan met de thuiskomst van zijn baas.

8. Lhasa Apso

De Lhasa Apso is een vrolijk en speels hondje. Het is een huishondje, en is niet zo van het uit huis gaan. De Lhasa Apso kan wel eens slecht luisteren, want dit ras heeft de neiging om oost- Indisch doof te zijn.

9. Engelse Mastiff:

De Engelse Mastiff is moedig, intelligent, goedaardig, trouw en rustig.  Hij is een van de grootste hondenrassen. De Engelse Mastiff is aanhankelijk naar zijn baasje toe, en vergen daarmee ook veel aandacht. Verder is het een trouwe viervoeter die jou overal zal volgen!

10. Pekingees

De echte schoothond. Maakt zich niet te druk, is zeer aanhankelijk en trouw aan meestal alleen zijn baasje. Blaffen doet hij zelden. Wel verwacht de Pekingees dat hij behandeld wordt als een vorst.

honden-informatierustig-hondenras-pekingees-1024x676

11. Golden retriever

Een Golden Retriever behoort tot een van de rustige hondenrassen. Deze viervoeter houdt super veel van knuffelen en het is een rustige hond die weinig blaft! In een gezin met kinderen past het dier perfect!

12. Labrador

Je kan deze viervoeter in 3 verschillende kleuren tegenkomen: bruin, blond maar meestal zwart. Het is een trouwe hond die bijna de zelfde karaktereigenschappen heeft van een Golden Retriever. Je kan het dier zo trainen dat hij niet veel beweging nodig heeft. Train hem wel vanaf de jonge jaren, oudere labradors zijn namelijk beweging gewend!

Zoals eerder vermeld in het artikel is hondenspeelgoed goed voor rustige honden. Welk speelgoed vinden rustige hondenrassen nou fijn? Hiervoor hebben wij een lijstje gemaakt met speelgoed die bijna elke hond ge-wel-dig vindt:

Dit waren de 12 meest rustige hondenrassen! Meer van dit soort weetjes en nieuws? Kijk dan op onze website!

Leave a Reply